Escola de Famílies (en breu hi hauran noves notícies)

L’Escola de Famílies actualment (curs 2022-2023) està en procés de canvis i transformació. Si vols formar part de la nova Escola de Famílies i formar part d’aquesta comissió pots escriure un correu electrònic a ampaescolacalderon@gmail.com Mentrestant a continuació pots llegir la informació d’aquest projecte com va ser fa en cursos anteriors:

logo_rgb_h

L’Escola de Famílies del Calderón-EFC és un espai obert a totes les famílies que vulguin compartir, aprendre i créixer juntes. Un racó on els grans podem dubtar, millorar i per damunt de tot, aportar. Perquè dins la comunitat educativa hi estem totes i tots!

Us presentem algunes propostes i us convidem a participar i crear amb nosaltres.

Els contes ens diuen molt

Des de l’EFC donem suport a l’Escola en la compra de llibres i contes que posteriorment formen part del material pedagògic de l’escola “les maletes viatgeres”. Voldríem poder disposar de més exemplars, així com poder fer una crida a les famílies per convidar a les persones que tenen interès, coneixement o ganes de treballar aspectes educatius mitjançant els contes, per tal de poder oferir aquest recurs a l’escola. Un grup de mares i pares que puguin conduir una sessió per mitjà d’un conte per treballar temes emocionals, relacionals…adaptant a les diferents necessitats segons edat. També es podrà oferir com un espai per les famílies, per tal de poder compartir coneixement sobre el tema propostes i inquietuds.

contes

Mares i pares quant sabeu?

La nostra escola és molt plural i tenim la certesa de què la formació, experiència, dedicació de les mares i pares, avis, tiets… és altament rica i volem aprofitar-ho. Volem crear un espai perquè els familiars que tinguin formacions específiques en àmbits variats ho puguin compartir tant amb els menors, com amb la resta de famílies. La nostra proposta és que les persones que tinguin algun coneixement, que s’adeqüi als objectius de la nostra EFC i ho vulguin compartir puguin disposar d’un espai, una difusió amb les famílies i el suport de l’Escola de famílies i de l’AMPA per tal de poder realitzar una xerrada o taller vivencial amb famílies. No s’acceptaran espais publicitaris.

familia

Escola de mares i pares

Consisteix en un grup reduït de mares i pares (individualment o en parella) que es reuneixen un dia al mes amb un terapeuta de confiança. Es treballen, en un àmbit de privacitat, respecte i compromís, temes plantejats per les famílies o pel professional, relatius a la criança i a la relació amb els nostres fills i filles. El grup o grups s’estableixen a principi de curs i el cost de les sessions s’estableix en relació al nombre de participants i es paga conjuntament entre els inscrits al grup.

Xerrades

Les xerrades són un espai conduït per una experta o expert en la matèria escollida i on les famílies poden acudir de forma voluntària. Es planifiquen xerrades relatives a àmbits relacionals dins de la família i amb iguals, emocions, conductes o altres temes d’interès per a les famílies: bulling, com parlar de la mort als nens i nenes, etc. amb professionals formats en la matèria per a poder treballar en petits grups els temes abordats. Alguns tallers poden tenir un cost simbòlic pels participants.

xerrades

Tertúlies a les sis

Un espai de trobada entre pares, mares i mestres, per tractar-se de tu a tu. S’escull prèviament un tema entre tots/es. Es crea una tertúlia i/o debat per poder sentir les diferents formes d’opinar, sense cap judici. Les tertúlies es realitzaran bimensualment i són obertes a tothom.

Tallers

Arran de les xerrades i l’interès per alguns temes concrets, així com les necessitats manifestades per famílies, es valora la possibilitat d’ampliar l’espai de xerrades a quelcom més extens. Ens plantegem poder realitzar tallers conduïts per professionals formats en la matèria per poder treballar en petits grups els temes abordats. Alguns tallers poden tenir un cost simbòlic pels participants.

tallers

Contacte

Ens podeu contactar pel correu: ampaescolacalderon@gmail.com

La comissió Escola de Famílies és :

Rocío Campaña (mamà de Candela)

David Arnaiz (papà de Biel i Roc)

Virgínia Bueno (mamà de Lucía)

Si vols participar-hi, et pots adreçar a nosaltres per e-mail o personalment.

Descarregar Escola de Famílies en PDF